2015 m. kovo 8 d., sekmadienis

Pasaulyje klesti privatūs vaikų grobikai, šeimos ir valstybės buriasi pasitarimui, kad galėtu kuo skubiau išspręsti šį nesusipratimą.

Kristina Paulikė - VLTF pirmininkė.
 "Mes suprantame, kad tėvai turėtu tapti geresni, bet kaip jiems  turėtume padėti? kad mažiau smurto būtu? kur turėtu kreiptis tėvai?  Padėti reikia šeimoms, tokia pagalba tikrai būtu veiksminga, jeigu  mes ją sukursime tėvai tikrai taps laimingesni, o jei tėvai laimingi,  tai laimingi ir vaikai"


Šis pranešimas apie Seime įvykusį tarptautinį pasitarimą, kuriame buvo aptartos Norvegijos privačios vaikų grobimo įstaigos ir "Lietuvos" valstybinių įstaigų neveiksnumas, dėl kurio pagrinde ir buvo susitelkta, tam, kad drauge bendromis jėgomis (su tarptautine pagalba), būtu apginta ŠEIMA (VIDEO). 

Aurelija Stancikienė - Seimo narė
 "Vaiko teisių konvencija, kalba apie teisę, kad vaiką grąžinti iš užsienio į jo gimtą šalį, Norvegija yra ratifikavusi šią sutartį, kodėl mes nesivadovaujami ja?"



Marius Reikertas - Norg teisininkas
"Niekas neturi tikslių skaičių, kiek Norvegija išleidžia pinigų, bet skaičiai siekia bilijonus eurų, kuo daugiau vaikų paimama tuo daugiau pinigų duodama. PVZ: už psichologo surašyta išvada apie savaitės darbą sumokama ~20'000€. Mano mieste yra šeima kuri augina atimtą iš šeimų vaiką, tai jie per mėnesį iš valstybės gauna 8000/9000€ pajamų. Mes esame turtinga ištekliais šalis, jei to nebūtu tai šios diskusijos nereikėtu.

Raymond Skorstad - Norg žmogaus teisių akt



   "Barnavare gali pažeidinėti įstatymus ir dėl to nepatiria jokių sankcijų"




"Kiek žinau "Barnevarne" finansuoja Norvegijos vyriausybė ir finansavimas priklauso nuo įvaikintų vaikų skaičiaus, jei taip yra tai nėra ko stebėtis, kad siekiama rezultatų ir pelno"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

...