2015 m. kovo 18 d., trečiadienis

Patyčios ir melas nepriklausomos Lietuvos "vertybės"? už kurias net nebus numatyta teisinė atsakomybė?


Patyčios nepriklausomos Lietuvos "vertybė"?
Ką tokio žinojo senovėje, ko nebežinome mes, kad patyčios buvo skaitomos vienu žiauriausių nusižengimų už kurį buvo baudžiama MIRTIMI, bet sugrįžkime į čia ir dabar, į Lietuvą, čia pas mus nuo 1991 m. kai neva ištrūkome iš nelaisvės, atsivėrė neįtikėtinų veikimų galimybės, psichologiniams smurtautojams ir kitiems nedorėliams, kurie per 25 metus Lietuvoje įsibujojo iki tiek, kad net iš baudžiamosios atsakomybės norima panaikinti atsakomybę už įžeidimus(šmeižtą), nežinau kokiomis vertybėmis/argumentais remiantis bus bandoma sušvelninti bausmes už šios rūšies smurtą, bet labai tikiuosi, kad to neįvyks.

      Ilgai tenka stebėti ir stebėtis, baisia Lietuvos statistika įvairiausiose srityse, žmonės dėl pastoviai patiriamo smurto kurį patiria žiūrėdami "TV" ar matydami viešus tam tikrų asmenų pareiškimus: žudosi, smurtauja ar kitaip neigiamai atspindi dirbtinai sukurtą neapykantos ir pykčio nuotaiką (kurią tyčia/netyčia kuria nacionalinis transliuotojas). Ar atkreipėte dėmesį, ilgiausiai "valdžioje" išsilaikė tie kurie aktyviai per trečius asmenis ar tiesiogiai išsityčioja iš savo oponentų per įvairiausias "pramogines" laidas ar socialinius tinklus, pastarosiose ypatingai jaučiasi patyčių dvasia, nes čia kažkokiu tai stebuklingu būdu patyčias skleidžiantys asmenys susilaukia ypatingai didelio skaičių palaikymo iš jaunų žmonių, kurie tarsi musės ant šūdo, mėgaujasi liejamomis pamazgomis ir patyliukais tikisi, kad sekantis šūdas netyčia neužkristų ant jų pačių. 
     Patyčios ir melas į rinkimus patraukia nemažą skaičių Lietuvos gyventojų, daugelis net nedvejodami eina balsuoti už "stipresnius" (už tuos kurie geba kitus pažeminti, sumenkinti ar tiesiog įtikinti nebūtais dalykais). 

    Tai, kad didžioji dalis "elito" į "valdžios" olimpą užlipo per patyčias, daug ką pasako apie Lietuvoje gyvenančių žmonių galvoseną ir būsenas, nereikia net giliai kapstyti, užtenka atsiversti kelias statistikas: savižudybės, vaikų namai, smurtas, emigracija (įveskite "google", bet kurį žodį ir rasite šimtus straipsnių šiomis liūdnomis temomis) ... taip, visi baisiausi rodikliai yra dviejų pastoviai mums įteigiamų "vertybių" (melo ir patyčių) pasekmė, kurias netik, kad metas įvardinti garsiai, bet nuo jų ir nuo skleidėjų apsivalyti.

     Lietuva yra socialiniame ir ekonominiame užribyje iš kurio be vienas kito pagalbos kažin ar išsikapstysime, mums reikia labai nedaug, šiek tiek vienybės ir stiprybės apginant silpnesnį. Drauge įvardinkime smurtautojus ir pasiųskime juos į socialinį užribį, užteks žemintis.
     Bet kuris veikėjas, kuris savo gerovę grindžia melu ar patyčiomis, turi būti išsiųstas į socialinį užribį, jei tokio užribio nebus, tai tik laiko klausimas, kada melas ir patyčios palies tave ar tavo aplinką.


                                                                     
Patyčių meistras - A.Užkalnis
 2014-05-20 d. 20:08Teismas vasario 10 d. nuosprendyje pripažino, kad A. Užkalnio komentare išsakyti žodžiai akivaizdžiai prieštarauja įprastoms elgesio taisyklėms, bendražmogiškiems moralės reikalavimams, jais šiurkščiai pažeidžiamas kito žmogaus orumas. A. Užkalnis pripažintas kaltu ir nuteistas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 155 str. 1 d. Pagal ją tas, kas viešai veiksmu, žodžiu ar raštu užgauliai pažemino žmogų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.
Stasys Šedbaras


2015-02-17 d. 11:12 ""Seimo Teisės ir teisėsaugos komiteto (TTK) vicepirmininkas Stasys Šedbaras sako, kad pavasarį parlamentas turėtų spręsti dėl baudžiamosios atsakomybės už įžeidimą panaikinimo"" (paimta iš "VE").

             
XII Lentelių įstatymai (V a. pr. Kr)
""VIII LENTELĖ 1. Kas dainuoja blogo linkičią dainą...
b. Cicero 
de rep. 4, 10 12 ap. Aug. de civit. Dei 2,9: Nors mūsų XII lentelių [įstatymai] nedaugeliu atvejų įtvirtino mirties bausmę, tarp jų pripažino, kad [taip] reikia bausti, kai kas dainuoja arba sudeda tokią dainą, kuria kitam padaro skriaudą arnegarbę""



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

...