2014 m. gegužės 23 d., penktadienis

Juridinių darinių (partijų) dalyvavimas seimo rinkimuose akivaizdžiai nesutampa su Konstitucijoje aptartomis atstovavimo sąlygomis.

Paprotinkite, jei klystame, bet mums dar neteko girdėti, kad juridiniams dariniams būtų suteikiamos pilietybės. Kaip čia yra, kad į seimą turime rinkti juridinius darinius, kurie kaip asmuo (vienetas) kažkokiu būdu sugeba į kėdę pasodinti ne vieną ir teisėtą juridinio darinio atstovą, o dalį savo personalo (administratorių, buhalterių, valytojų ir kitų ...), nors pagal visuotinai sutartas tvarkas atstovas, turintis teisę vadovauti, gali būti tik vienas (partijos pirmininkas). 


"LR" Konstitucija
- 56 straipsnis
Seimo nariu gali būti renkamas Lietuvos Respublikos pilietis, kuris nesusijęs priesaika ar pasižadėjimu užsienio valstybei ir rinkimų dieną yra ne jaunesnis kaip 25 metų bei nuolat gyvena Lietuvoje.

- 59 straipsnis
Išrinktas Seimo narys visas Tautos atstovo teises įgyja tik po to, kai Seime jis prisiekia būti ištikimas Lietuvos Respublikai.
Pareigas eidami Seimo nariai vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, valstybės interesais, savo sąžine ir negali būti varžomi jokių mandatų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

...